PARKLOT > Články > Nejlevnější parkování | letiště Praha

Nejlevnější parkování | letiště Praha

Letiště Praha má skvělé dopravní spojení s centrem města a nabízí letenky do celého světa. Pokud se chystáte na dovolenou nebo služební cestu, rezervujte si na Parklot.cz nejlevnější parkování u letiště Praha a svěřte svůj vůz profesionálům. Postaráme se o vaše auto zatímco budete cestovat.

Nejlevnější parkování | letiště Praha | PARKLOT

Nejlevnější parkování u letiště Praha

 

Mezinárodní letiště Václava Havla Praha nebo také Praha/Ruzyně (kód IATA: PRG, kód ICAO: LKPR) je veřejné mezinárodní letiště umístěné na severozápadním okraji hlavního města Prahy, v městské části Praha 6, v katastrálním území Ruzyně, u Kněževsi. Jedná se o největší a nejrušnější letiště v České republice a je určeno pro mezinárodní, vnitrostátní, pravidelný i nepravidelný letecký provoz. V roce 2019 odbavilo rekordních 17,8 milionů cestujících při více než 154 tisících vzletech/přistáních letadel. Pokud se ho chystáte využít i vy, nezapomeňte si včas rezervovat 🅿 nejlevnější parkování u letiště Praha

Letiště v Ruzyni bylo vybudováno ve třicátých letech (1933-1937) jako náhrada za původní hlavní pražské letiště Kbely. Během prvního roku provozu odbavilo  téměř 14 tisíc cestujících, kteří mohli využít celkem 24 linek. Aktuálně na letišti působí přes 60 dopravců nabízejících spojení do více než 150 destinací po celém světě včetně Asie, Afriky či Severní Ameriky. Leteckou základnu zde mají České aerolinie, Smartwings a Ryanair. Provozovatelem letiště je akciová společnost Letiště Praha, a. s. 

Letiště obsahuje tři dvojice terminálů rozdělené podle typu dopravy na pravidelnou osobní dopravu (severní), nákladní dopravu (cargo) a individuální a speciální dopravu (jižní).

  • Terminál T1 (dříve Sever 1), otevřený v roce 1968, slouží letům mimo Schengenský prostor.
  • Terminál T2 (dříve Sever 2) se využívá pro lety v Schengenském prostoru.
  • Terminál T3 (dříve Jih) dnes obsluhuje především soukromé lety. 
  • Terminál T4 slouží zejména VIP letům a státním návštěvám.
  • V roce 1998 byl zprovozněn moderní cargo terminál pro nákladní dopravu

Zajistěte si nejlevnější parkování na letišti Praha a užijte si báječnou dovolenou bez obav o vaše vozidlo. 

Doprava 🚗 na letiště Václava Havla Praha

Na Letiště Václava Havla Praha se dostanete po rychlostní silnici R7

Na dopravním značení sledujte piktogram letiště. Příjezd k letištním terminálům je barevně označen jak na vozovce, tak i na cedulích. T2 je značen červeně a T1 je označován modře. 

Parkování přímo na letišti Václava Havla Praha

Pro parkování na letišti Praha zdarma můžete využít 🅿 parkoviště P1 Express a P2 Express, přímo před odletovými halami obou Terminálů. Po dobu 15 minut je jednou za 24 hodin stání na expresních parkovištích ZDARMA. 

Další možností parkování přímo na letišti jsou 🅿 parkoviště PB Economy nebo PC Comfort jen za 60 Kč za hodinu.

Pro dlouhodobé parkování slouží monitorovaná, krytá a pojištěná 🅿 parkoviště PA Smart přímo u terminálu 2 nebo PC Comfort před terminály 1 a 2. Součástí parkoviště jsou vozíky na zavazadla a nabíječky pro elektromobily. Platba je možná v automatu na místě. Ceny se pohybují od 990 Kč za 8 dnů. Podrobnosti najdete v ceníku

Nejlevnější parkování u letiště Václava Havla Praha

🅿 Fixparking Praha

  • Moderní, hlídané a oplocené parkoviště s provozem 24/7.
  • Pojištěné také proti výjimečným příležitostem, jako je poškození nebo dokonce krádež. 
  • Vzdálené 10 km od letiště, nabízí transfer tam i zpět, který zabere cca 8 minut. 
  • K dispozici je zde wifi nebo možnost uzavření cestovního pojištění AXA. Zrušení rezervace je zdarma. 

🅿 RH parkování u letiště

  • Pojištěné parkoviště s nepřetržitou službou 24/7, ve vzdálenosti 15 minut od terminálu.
  • Nabízí přepravu na letiště a zpět minibusy s kapacitou 8+1 sedadel, samozřejmostí jsou dětské sedačky.
  • Máte možnost využít také nadstandardních služeb (autoservis, pneuservis).

🅿 ParkovaniR7 

  • Nabízí 127 bezpečných parkovacích míst jen 5 minut od letiště.
  • Parkoviště je pojištěné, hlídané a funguje v režimu 24/7. 
  • Zajišťuje bezplatný transfer z a na letiště a doplňkové služby, jako např. čištění exteriéru a interiéru vozidla nebo pomoc se startováním. 

🅿 Goparking 

  • Parkoviště je pojištěné, oplocené a neustále monitorované kamerovým systémem.
  • Nabízí krytá parkovací stání a funguje 24 hodin denně 7 dní v týdnu. 
  • Transfer na letiště trvá jen 3 minuty 

🅿 Smile parking

  • Nabízí zaparkování přímo na letišti blízko INFINITY travel center & lounge, kdy následně zkušený řidič přeparkuje vaše vozidlo na nedaleké sekundární parkoviště, které je zabezpečené a pojištěné.
  • K dispozici jsou venkovní plochy i kryté garáže, platit můžete hotově i kartou.
  • Můžete si přiobjednat mytí vozidla, čištění interiéru a další doplňkové služby. 

 

Zákazníci našim parkovištím udělují vysoké hodnocení ⭐⭐⭐⭐⭐      

Naši zákazníci oceňují nejlevnější parkování na letišti Praha a za naše služby nám udělují vysoké hodnocení.

Na letiště Václava Havla Praha bez parkování

✅ Pokud cestujete do Prahy vlakem, kupte si jízdenku až na železniční stanici 🚆 Praha hlavní nádraží. Odtud dále pokračujte speciální autobusovou linkou 🚍 AE (Airport Express), která má nástupní zastávku na ulici Wilsonova, před historickou Fantovou budovou a zaveze vás přímo před požadovaný terminál. Všechny spoje zajišťují nízkopodlažní autobusy převážně s rozšířeným prostorem pro uložení zavazadel a jezdí denně v pravidelných třiceti minutových intervalech. 

✅ Další možností jsou dálkové 🚍 autobusy společností Regiojet nebo Flixbus, které vás z mnoha měst v České republice dopraví až před letištní terminál. Jízdenky doporučujeme zakoupit s dostatečným časovým předstihem přímo na webu příslušného dopravce. 

✅ Využít můžete také pražské MHD. Nejrychleji se na letiště dostanete 🚍 autobusovou linkou 119 (Nádraží Veleslavín /metro A/ – Letiště Praha). Jízdní doba je cca 17 minut a autobusy jezdí v intervalu 3–10 minut. Na letiště se dostanete také 🚍 linkou 100 (Zličín /metro B/ – Letiště Praha) či 🚍 linkou 191 (Na Knížecí/Anděl /metro B/ – Letiště Praha). Noční spoj operující pouze v čase 0.00–4.00 hod. (Na Beránku – I. P. Pavlova – Letiště Praha) zajišťuje 🚍 linka 910. Informace o platných jízdních najdete na webových stránkách Dopravního podniku Praha.

✅ K dispozici jsou také smluvní taxislužby 🚖 FIX TAXI a Taxi Praha, které fungují nonstop a objednáte si je na telefonních číslech +420 722 555 525 nebo +420 220 414 414. 

Najděte si nejlevnější parkování u letiště Praha

Zde shrnujeme ještě jednou možnosti nejlevnějšího parkování u letiště Praha, ze kterých si můžete vybrat.