PARKLOT > Artículos > Parkování u letiště Krakow - levně a bezpečně

Parkování u letiště Krakow - levně a bezpečně

Letiště Krakow je druhým nejvytíženějším letištěm v zemi a díky své poloze blízko česko polských hranic je dostupnou alternativou především pro obyvatele Moravy. Rezervační systém Parklot.cz vám zajistí levné a bezpečné parkování na letišti Krakow a vy zatím můžete klidně cestovat.

Parkování letiště Krakow| PARKLOT

Levné a bezpečné parkování u letiště Krakow (Krakov) - Balice

 

Mezinárodní letiště Krakow Jana Pavla II. (Kód IATA: KRK, ICAO: EPKK, polsky Kraków Airport im. Jana Pawła II.), známé také jako Krakow-Balice, najdete v obci Balice přibližně 11 kilometrů západně od centra Krakova v jižním Polsku a 150 kilometrů východně od Ostravy. Okruh 100 kilometrů od letiště obývá přibližně 7,9 milionu obyvatel. Letiště se nachází  kousek od česko polských hranic, díky čemuž je často využíváno i českými cestovateli a díky své poloze je dostupnou alternativou především pro obyvatele Moravy. Pokud se chystáte na dovolenou nebo služební cestu, využijte bezpečné a levné parkování na letišti Krakow

Letiště otevřelo v roce 2015 zcela nový terminál, na nějž přesunulo veškerý provoz. Starší bude renovován a postupně připojen k novému. Jedná se po Varšavě o druhé nejrušnější letiště v zemi, pokud jde o objem cestujících obsluhovaných ročně. V provozu je od roku 1964, v roce 2014 oslavilo 50 let své existence. 

Z mezinárodního letiště Krakow (Krakov) se dostanete do spousty destinací převážně v západní Evropě. Základnu zde má aerolinie Ryanair, která operuje desítky linek napříč Evropou, nevyjímaje přímořská letoviska, jako je Malta, Sardinie, Kypr či jižní Španělsko. Velkou nabídku nalezneme na Britské ostrovy (Shannon, Bristol, Leeds, Dublin, Londýn atd.). Z netradičních destinací můžeme jmenovat například italskou Pescaru (poblíž San Marina) nebo francouzské Lurdy. Zajistěte si komfortní a bezpečné parkování u letiště Krakow a užijte si báječnou dovolenou. 

Doprava 🚗 na letiště Krakow

✅ Vydáte-li se na letiště autem, jeďte po dálnici D1 přes Brno a Ostravu, kde se za polskými hranicemi napojíte na dálnici A4.

✅ Letiště se nachází hned u sjezdu z dálnice A4 a cesta z Prahy trvá zhruba 5,5 hodiny. Úsek Katowice–Krakow je zpoplatněn mýtem.

✅ Platbu mýtného lze uhradit v místní měně, americkým dolarem nebo eurem (na frekventovaných úsecích i kreditní kartou).

Parkování přímo na letišti Krakow

🅿 Pro dlouhodobé parkování můžete využít vícepodlažní parkoviště (P1) nebo parkoviště (P2 / P3), které najdete v blízkosti terminálu pro cestující. Platba je možná v automatech umístěných na vícepodlažním parkovišti (P1). Cena parkovného se odvíjí od počtu hodin, respektive dnů a najdete ji podrobně rozepsanou v ceníku

🅿 Pro parkování zdarma na letišti Krakow můžete krátkodobě využít tzv. zónu „Kiss & Fly“, která se nachází v přední části hlavní přístupové cesty k terminálu pro cestující a slouží pouze k nastupování a vystupování cestujících. Prvních 10 minut máte parkování zdarma, poté je účtováno 10,00 PLN za každých započatých 10 minut. Z bezpečnostních důvodů nesmíte v této zóně opustit vozidlo a nechat ho tam stát. 

Zákazníci našim parkovištím udělují vysoké hodnocení ⭐⭐⭐⭐⭐      

Naši zákazníci oceňují bezpečnost a dostupnost parkování na letišti Krakow a udělují nám za naše služby vysoké hodnocení.

 

Parkování blízko letiště Krakow

🅿 Kraków KING Balice

  • Jedná se o oplocené a neustále monitorované parkoviště, které je otevřené 24 hodin denně 7 dní v týdnu a nachází se jen 1,2 kilometrů od letiště Krakow. 
  • Transport na letiště a z letiště trvá pouhé 3 minuty a je zdarma. 
  • K dispozici je zde wifi, automyčka nebo možnost uzavření cestovního pojištění AXA. Zrušení rezervace je zdarma. 
  • Zákazníci parkoviště hodnotí ⭐⭐⭐⭐⭐ 4,9 body z 5. 

🅿 AirPark Balice

  • Parkoviště je monitorováno, pojištěno a oploceno a leží jen 0,9 kilometrů od terminálu. Je otevřeno 24 hodin denně a zajišťuje bezplatný transfer na letiště a z letiště, který trvá jen 2 minuty.
  • Parkoviště nabízí WiFi, nápoje nebo možnost uzavření cestovního pojištění AXA. Zrušení rezervace je zdarma. 
  • Zákazníci ho hodnotí ⭐⭐⭐⭐⭐ plnými 5 body.  

🅿 Balice Lot24

  • Monitorované, oplocené a dobře osvětlené letištní parkoviště leží jen 1 kilometr od letiště. Má otevřeno 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Transfer na letiště a z letiště trvá pouhé 3 minuty a je poskytován bez dalších poplatků. 
  • Na místě můžete uzavřít cestovní pojištění AXA. Zrušení rezervace je rovněž zdarma.
  • A zákazníci hodnotí toto parkoviště ⭐⭐⭐⭐⭐ 4,9 body z 5. 

🅿 Green Bis Balice

  • Oplocené monitorované parkoviště funguje v režimu 24/7 a leží ve vzdálenosti 3,5 kilometrů od letiště. Nabízí bezplatný transfer, který trvá pouhé 4 minuty. 
  • Na tomto parkoviště můžete uzavřít cestovní pojištění AXA nebo využít bezplatného zrušení vaší rezervace. 
  • Zákazníci ho hodnotí ⭐⭐⭐⭐⭐ 4,9 body z 5. 

 

Na letiště Krakow bez parkování

✅ Pokud se rozhodnete cestovat na letiště jiným způsobem než autem, můžete využít nově vybudovanou 🚆 železniční trať. Mezi letištěm a hlavním nádražím Kraków Główny trvá cesta 17 minut. Vlaky jezdí každých 30 minut od 4 ráno do půlnoci (jízdní řád). Jízdenky zakoupíte v automatu na nádraží, kde lze platit kartou.

✅ Alternativou jsou městské 🚍 autobusové linky číslo 208 a 252, které do centra se zastávkami po cestě jedou 40 minut. V noci jezdí autobus linky číslo 902 každou hodinu. Jízdní řády, plánovač tras nebo ceny jízdného MHD v Krakově najdete na webu dopravního podniku. Pro cestu z centra na letiště lze využít 2x denně i autobusů společnosti Leo Express.

✅ Další možností je 🚖 taxi služba na letiště, kterou provozuje jediný a oficiální provozovatel Kraków Airport Taxi, které si můžete objednat na telefonní číslech +48 12 258 0 258 nebo +48 668 307 307.

 

Zaparkujte bezpečně a levně u letiště Krakow 

Na závěr ještě shrneme možnosti levného a bezpečného parkování u letiště Krakow, ze kterého můžete vybírat: