PARKLOT > статті > Parkování u letiště Brno

Parkování u letiště Brno

Zajistěte si včas levné parkování u letiště Brno, které je oblíbené pro svoji dobrou dostupnost a dopravní spojení s centrem města. Díky jednoduchému rezervačnímu systému Parklot.cz si rezervujete levné parkování u letiště Brno a užijete si skvělou dovolenou, zatímco o váš vůz bude dobře postaráno.

Parkování u letiště Brno | PARKLOT

Levné parkování u letiště Brno - Tuřany

Mezinárodní letiště Brno-Tuřany (kód ICAO:LKTB, kód IATA: BRQ) používající také název Brno Airport je veřejné mezinárodní letiště, které se nachází  7,5 kilometru jihovýchodně od centra města Brna, na okraji historického slavkovského bojiště. Jedná se o letiště s nepřetržitým provozem, které nabízí pravidelné linky do Londýna (Stansted), Itálie (Milan - Bergamo) nebo na Ukrajinu (Kyjev). V sezóně letiště nabízí letenky do Bulharska (Burgas, Hurghada, Varna), Řecka (Heraklion, Korfu, Zakynthos, Kos, Rhodos), Itálie (Lamezia Terme), Turecka (Antalya) nebo třeba do Egypta (Marsa Alam). Pokud se chystáte jednu z výše uvedených destinací navštívit v rámci dovolené či služební cesty, nezapomeňte si včas rezervovat levné parkování u letiště Brno

 

V roce 1954 bylo letiště uvedeno do provozu jako státní letiště s vojenským provozem (vojenský provoz na letišti byl ukončen v roce 1991), v roce 1958 byl pak na letišti oficiálně zahájen civilní provoz. V roce 1967 byla vybudována nová odbavovací hala a instalován systém přesných přibližovacích majáků ILS. V letech 2006 - 2008 byla postavena zcela nová odbavovací budova a došlo také k rekonstrukci té původní. V roce 2007 získala nová odbavovací budova titul Stavba roku. Pro potřeby nákladní dopravy je do areálu letiště přivedena železniční vlečka z nedaleké stanice Brno-Slatina na Vlárské dráze. Vlečka byla postavena v roce 1976 a její celková délka činí 2 km. Jejím vlastníkem je Jihomoravský kraj, provozovatelem společnost Letiště Brno. 

Aktuálně letiště Brno obsluhuje jediný terminál. V roce 2019 tuřanské letiště odbavilo 543 633 cestujících na pravidelných i charterových linkách, v roce 2020 pak kvůli pandemii covidu -19 pouze 86 tisíc pasažérů. Přestože se jedná o malé letiště, jeho dobrá dostupnost, dopravní spojení s centrem města a levné parkování z něj dělají oblíbené letiště pro mnoho turistů i místních obyvatel. 

Doprava 🚗 na letiště Brno - Tuřany

✅ Letištní terminál leží pouze 1,6 kilometrů od dálnice D1, kde na 201. kilometru sjedete výjezdem směrem na Slatinu (exit číslo 201 Brno-Slatina). Odbočka na letiště je dobře značená, po dvou kilometrech budete na místě.

✅ Pokud přijíždíte po dálnici D2 z Bratislavy, nejdříve odbočte na D1 ve směru na Olomouc.

✅ Pro cestu z centra města Brna, využijte trasu přes městskou část Brno-Slatina, po ulici Řípská. 

Levné parkování letiště Brno

🅿 Přímo u letiště je oficiální parkoviště provozované Air Service Brno. Za jeden den zaplatíte 150 Kč, za dva dny 300 Kč, při více dnech si připravte 300 Kč + 100 Kč za každý započatý den. Týden vás tak vyjde na 800 Kč. Při delším parkování platí zvýhodněný tarif. Aktuální informace naleznete v ceníku.

🅿 Pro parkování u letiště Brno zdarma využijte volný výjezd 1x denně do 20 minut na vjezdový parkovací lístek.

Parkování v okolí letiště Brno

🅿 Letím Brno

  • Bezpečné, moderní a levné parkování, v provozu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a vzdálené jen 2,7 kilometrů od letiště Brno-Tuřany. 
  • Zajišťuje transferové služby prostornými a klimatizovanými minibusy na letiště a z letiště za parkovací cenu. Cesta trvá pouze jednu minutu. 
  • Nabízí také další doplňkové služby, jako automyčku, nápoje, wifi, nebo možnost sjednání cestovního pojištění AXA. 
  • Zákazníci si zde také mohou svá zavazadla zabalit do pevné stretch fólie za poloviční cenu, než je cena nabízená na letišti.

🅿 I.J.M Transport

  • Hlídané pojištěné parkoviště vzdálené jen 5 minut od letiště Brno-Tuřany a otevřené v režimu 24/7.
  • V ceně parkování je ZDARMA odvoz na letiště a samozřejmě návrat k vašemu vozu. 
  • Rezervaci parkování provedete jednoduše on-line a zaplatíte až při předání vozu. 

Zákazníci dávají naším parkovištím vysoké hodnocení ⭐⭐⭐⭐⭐      

Naši zákazníci si cení především bezpečného a levného parkování na letišti Brno, a proto nám za naše služby dávají vysoké hodnocení. 

Na letiště Brno bez parkování

✅ Jestli chcete zvolit jiný způsob cestování než autem, můžete využít 🚍 Autobusovou linku E76, která jezdí každých 30 minut z Hlavního nádraží. Na zastávku Letiště Brno se dostanete asi za 20 minut. Autobusová linka N89 slouží jako noční spoj a jezdí od 23:00 do 5:00 hodin v intervalu 30 až 60 minut. Pozor – tato linka ale nestaví na autobusovém nádraží.

✅ Pokud nestíháte, nastala výluka MHD nebo zkrátka chcete jen více pohodlí, využijte 🚖 taxi službu. Stanoviště vozů TOP1 TAXI a IMPULS TAXI se nachází přímo před příletovou halou a pro objednávku volejte nonstop na telefonní číslo 844 110 110, 14011 nebo 734 574 110.

Rezervujte si včas levné parkování u letiště Brno

Závěrem pro vás ještě jednou stručně shrneme, kde můžete využít levné parkování u letiště Brno.