PARKLOT > статті > Parkování letiště Wroclaw - levné a komfortní

Parkování letiště Wroclaw - levné a komfortní

Letiště Wroclaw (WRO) patří k nejrychleji se rozvíjejícím letištím a díky nedaleké vzdálenosti od našich hranic je často využívané českými turisty. Profesionální služby jsou samozřejmostí a za zmínku stojí i sofistikovaný rezervační systém parkování Parklot.cz, který vám zajistí klidné, bezpečné a hlavně levné parkování v oblasti letiště Wroclaw.

Parkování letiště Wroclaw | PARKLOT

Najděte si jednoduše parkování u letiště Wroclaw (WRO)

 

Čím dál tím více rozvíjející se ✈Letiště Mikuláše Koperníka ve Vratislavi chcete-li Port Lotniczy Wroclaw (WRO) hojně využívají i Češi při svých cestách do zahraničí, a to nejen pro pouze stokilometrovou vzdálenost od českých hranic. 

 

Jeho strategická poloha u obchvatu města Wroclaw jej předurčuje k dalšímu dynamickému růstu. Už nyní odbavuje cca. 4 miliony klientů ročně, což ho činí jedním z nejvíce rozvíjejících se letišť v dané oblasti. 

Letiště naleznete v západní části města, přibližně 10 km od centra, kam vás přivedou rychlostní silnice S3, S5 a S8 a také dálniční sítě A4 a A8. Cesta k letišti je díky značení a skvěle propojené silniční a dálniční síti jednoduchá, stejně tak jako parkování na letišti Wroclaw.

 

Parkování na letišti Wroclaw  (Vratislav) 🅿

  • Pokud váš začátek cesty začíná právě na letišti ve Wroclawi, máte několik možností, jak se sem dopravit. Nejjednodušší zpravidla bývá cesta autem, pro tuto možnost je u letiště k dispozici několik parkovacích areálů, ať už je to oficiální parkoviště Car park přímo na Letišti Wroclaw, které nabízí několik parkovacích částí. Se svými 1 500 parkovacími místy patří kapacitně  k největším, ale díky své strategicky výhodné pozici samozřejmě také k nejdražším. 
  • Je výhodné si parkování na letišti objednat a případně zaplatit předem, cena je nižší při blokaci místa s delším časovým předstihem. Pokud se rozhodnete platit přímo na místě při odjezdu, cena je samozřejmě citelně vyšší. 
  • V parkingu A, B, C je vhodné parkovat na kratší dobu v řádu dnů, parkovací část D je určena pro dlouhodobé parkování na letišti, tudíž poskytuje při delším parkování výhodnější ceny. 
  • Jako u většiny letišť i zde naleznete také VIP parkování, které se nachází v naprosté blízkosti terminálu pro odlety a přílety. Ceny jsou zde však poněkud vyšší, ale s tím člověk, který se rozhodl pro VIP parking, počítá. 
  • Oficiální parkoviště na letišti Wroclaw patří k velmi kladně hodnoceným parkovacím areálům a těší se velké důvěře turistů z různých koutů Evropy. 
  • Jestliže potřebujete pro pracovní účely vystavit fakturu za parkování na letišti, stačí tuto možnost označit při rezervaci v sofistikovaném systému Parklot.cz.  

 

Parkování v těsné blízkosti letiště Vratislav  (WRO) 🅿

  • Jestliže se z jakýchkoli důvodu rozhodnete parkovat jinde než v parkovacím areálu letiště Wroclaw, můžete využít dalšího výhodného a hlavně levného parkování u letiště Wroclaw
  • Některé parkinky se nacházejí v naprosté blízkosti letiště, jiné jsou o nepatrný kousek dále, ale vzhledem k poskytovaným bezplatným transferovým službám na a z letiště jsou několikaminutové cesty klimatizovaným vozem téměř zanedbatelné.
  • Nejbližším místem k bezpečnému uschování vašeho vozu je Parking pod Žyrafa Wroclaw, neboli parkování pod žirafou. I když název možná mnohým připomíná spíše parkování u zoologické zahrady, dlouhý krk žirafy na billboardu u parkoviště uvidíte při příjezdu již z dálky. 
  • Tento parking se nachází v bezprostřední blízkosti letiště Wroclaw, a to doslova, je totiž vzdálené pouhých 200 metrů od terminálu a tak cesta na letiště trvá přibližně minutu.
  • Parkovací areál poskytuje služby profesionální úrovně, co se týká bezplatné přepravy na i z letiště a o vaše auto bude také postaráno, jelikož je toto parkování u letiště střeženo bezpečnostní službou 24 hodin 7 dní v týdnu v oploceném areálu. 
  • Oficiální parkoviště na letišti Wroclaw patří k velmi kladně hodnoceným parkovacím areálům a těší se velké důvěře turistů z různých koutů Evropy. 
  • Jestliže potřebujete pro pracovní účely vystavit fakturu za parkování na letišti, stačí tuto možnost označit při rezervaci v sofistikovaném systému Parklot.cz.

 

Levné parkování o kousek dál od letiště Wroclaw 🅿

Někdy se nepodaří zajistit si nejbližší parkování u letiště, ale nezoufejte, parkovací areál Rondo Wroclaw se nachází pouhých 1100 metrů od terminálu a i zde můžete nechat bezpečně zaparkované své vozidlo na střeženém místě a nechat se bezplatně přepravit k odletu či zpět ke svému autu. I když toto parkoviště nepatří k největším, nabízí krásných 100 parkovacích míst. 

 

Také další areál, který nabízí levné parkování u letiště Wroclaw na vzdálenějším, přesto bezpečném místě, má název Jula Wroclaw. I zde ohlídají vaše vozidlo v režimu 24/7 a za přibližně 5 minut vás bezplatně dopraví na terminál letiště vzdálený asi 3,5 km. Také tady je možné zaparkovat až 100 vozidel. 

 

Cesta na letiště bez nutnosti parkování 

V případě, že se rozhodnete na letiště Wroclaw dopravit jiným způsobem, můžete využít služeb MHD, kdy je možné jet autobusem 🚌 číslo 406 z centra přímo na letiště za přibližně 20 Kč. Na letiště vás v klidu dopraví také vozidlo Airport taxi 🚕 nebo čím dál tím více využívané služby Uber 🚗. 



Jeďte do Vratislavi vlakem  

Pokud si chcete cestu užít v klidu bez zbytečného stresu při řízení auta a chcete se pokochat krásou okolní krajiny, můžete jet do Wroclawi (Vratislavi) vlakem🚅. České dráhy vypravují několik vlaků denně, ovšem čeká vás pár přestupů, přímé spojení do Wroclawi není. Ale i tak se dá cesta při pečlivém naplánování zvládnout za 5 hodin. 



Zaparkujte výhodně u letiště Wroclaw  

Zde ještě jednou shrnujeme možnosti levného a bezpečného parkování u letiště Wroclaw, ze kterého si můžete vybrat:

 

Vysoké hodnocení nabízených parkovišť ze strany zákazníků

Námi doporučená parkoviště jsou vysoce hodnocena uživateli za jejich služby a bezpečnost zaparkovaných automobilů. Proto získávají čtyř a pětihvězdičková hodnocení ⭐⭐⭐⭐⭐