PARKLOT > Articles > Parkování u letiště Ostrava

Parkování u letiště Ostrava

Hledáte levné a přitom bezpečné a komfortní parkování u letiště Ostrava? Pak vsaďte Parklot.cz a rezervujte si včas své místo. Tým profesionálů se postará o vaše auto, zatímco budete cestovat. Užijte si svoji dovolenou nebo služební cestu v klidu a bez obav o váš zaparkovaný vůz.

Parkování u letiště Ostrava | PARKLOT

Parkování u letiště Ostrava - Mošnov 


Mezinárodní Letiště Leoše Janáčka Ostrava (kód ICAO: LKMT, kód IATA: OSR) do prosince 2006 známé jako Letiště Ostrava-Mošnov, je třetí největší letiště v České republice s pravidelným mezinárodním provozem. Nachází se asi 23 kilometrů od centra Ostravy a 5 kilometrů severně od města Příbor, na území obcí Mošnov, Albrechtičky a Petřvald. Majitelem letiště je od 1. července 2004 Moravskoslezský kraj. V roce 2019 využilo letiště 323 320 cestujících a bylo odbaveno 8 392 tun nákladu. Pokud je právě Ostrava  i vaší odletovou destinací, pak si včas zajistěte výhodné parkování u letiště Ostrava

Letiště je v provozu od roku 1959 a zpočátku přijímalo pouze dopravní a vojenská letadla. Dnes, rozšířené a podrobené mnoha modernizacím, je přístavem mnoha domácích i mezinárodních leteckých společností, které nabízí pravidelné lety do Prahy (ČSA), Londýna (Ryanair), Milána (Ryanair) či Dubaje (SmartWings). Vzhledem k hustému provozu má letiště klíčový vliv na rozvoj Moravskoslezského kraje. Každoročně od roku 2001 se zde koná známá letecká přehlídka Dny NATO v Ostravě.

Letiště obsluhuje jediný terminál pro cestující, který využívá i prostory starého letiště, ve kterém se nachází také příletová hala. Ve veřejné části odletového terminálu najdete 13 check in přepážek a kiosky cestovních kanceláří a leteckých společností. Nachází se zde také informace a bezpečnostní kontrola pro vstup do neveřejné části letiště. Neveřejná část odletového terminálu je dvoupatrová budova, východy A1 až A4 leží v přízemí, B1 až B3 potom v druhém podlaží. K dispozici je zde pro cestující restaurace, bar, bufet, obchod, dětský koutek a přebalovací pult. Kapacita terminálu je 500 osob za hodinu.

Rezervujte si s předstihem bezpečné parkování u letiště Ostrava a užijte si báječnou dovolenou bez starostí o vaše auto. 

Doprava 🚗 na letiště Ostrava - Mošnov 

Z centra Frýdku-Místku je to na letiště asi 20 km, z centra Ostravy pak 23 km. 

Letiště je snadno dostupné po dálnici D1 nebo rychlostní komunikaci R48.

Parkování bezprostředně u letiště Ostrava

Vjezd před odletovou halu je umožněn přes závoru, umístěnou před terminálem. Pro zastavení, vyložení / naložení zavazadel a cestujících je určen vjezd na 15 minut zdarma během 24 hodin.

Letiště dále nabízí placené parkování na parkovištích P1 (přímo před odletovou halou), P3, P4 (5 minut pěší chůzí od odletové haly) a P5 (před železničním terminálem). Ceny se pohybují od 70 až do 300 Korun za den, platit lze v automatu, a to jak kartou, tak v hotovosti.

Levné a bezpečné parkování u letiště Ostrava

🅿 123 Parkuj Ostrava

  • Nachází se pouhých 350 metrů od letiště a nabízí svým klientům 24/7 monitorovaná parkovací místa s led osvětlením.
  • Parkoviště je oploceno a klienti mají k dispozici komfortní místnost, kde si mohou odpočinout před dlouhým letem.
  • Nabízí bezplatný transfer na letiště i zpátky, možnost uzavření cestovního pojištění AXA nebo zrušení rezervace zdarma. 

🅿 Parkoviště 21

  • Leží ve vzdálenosti asi 0,8 km od letiště a nabízí 150 parkovacích míst.
  • Zajišťuje transfer na letiště i zpět zdarma.
  • K doplňkovým službám patří relaxační zóna, dětský koutek, káva a nealkoholické nápoje pro klienty jsou zdarma. 

🅿 Karel Hezký - Parkování u Karlose

  • Jedná se o hlídané parkoviště asi 400 metrů (5 minut) od letiště, vedle benzinky ONO.
  • Pro klienty CK EXIM TOURS nabízí zvýhodněné ceny za parkování, počet těchto parkovacích míst je ale omezen. 
  • Zajišťuje bezplatný transfer z i na letiště. 

Zákazníci nám pravidelně udělují vysoké hodnocení ⭐⭐⭐⭐⭐ 

Naši zákazníci pozitivně hodnotí kvalitu služeb i poskytovaný servis při parkování na letišti Ostrava a udělují nám pravidelně vysoké hodnocení. 

Na letiště Ostrava bez parkování 

Pokud se rozhodnete nechat auto doma, na letiště se snadno dostanete 🚆 vlakem Českých drah. Cesta z ostravského hlavního nádraží vám zabere asi 30 minut. Zajímavostí je, že jde o první letiště v Česku, které je napojeno na železnici a má svoji vlastní stanici propojenou s terminálem.

Využít můžete také 🚍 linkové autobusy, které zajišťuje dopravce Arriva Morava. Autobusy linky 910333 odjíždějí z ostravského Ústředního autobusového nádraží, avšak je možné nastoupit také ve Vítkovicích, Hrabůvce či na Dubině. Doba jízdy se pohybuje kolem 45 minut a v autobusu lze platit i bezkontaktní platební kartou.Velkou výhodou je především skutečnost, že autobuse čekají i na zpožděné lety. Doplňkovou linkou na letiště je ještě linka 880670 Ostrava – Nový Jičín.

V neposlední řadě lze využít 🚖 taxislužbu CC taxi, která má stanoviště přímo před příletovou halou a objednáte si ji jednoduše na telefonu +420 733 766 766 nebo emailem na centrala@cctaxi.cz. Ceník je k dispozici na oficiálních webových stránkách

Zajistěte si komfortní a levné parkování u letiště Ostrava

Na závěr znovu připomínáme možnosti parkování u letiště Ostrava, ze kterých si můžete vybrat to nejlepší právě pro vás.. 

  • 123 Parkuj Ostrava jen 350 m od terminálu
  • Parkoviště 21 800 m od letiště 
  • Karel Hezký - Parkování u Karlose 400 metrů od terminálu