PARKLOT > Articles > Parkování letiště | velký přehled

Parkování letiště | velký přehled

Letecká doprava je nejrychlejší způsob přepravy, který umožňuje rychlé a komfortní cestování mezi vzdálenými místy. Rezervační systém Parklot.cz pro vás zajistí bezpečné a levné parkování u letiště a tým profesionálů se postará o váš vůz, zatímco budete cestovat.

Parkování letiště | PARKLOT

Velký přehled parkování u letiště 

Letecká doprava je nejrychlejší způsob přepravy, který umožňuje rychlé spojení i mezi velmi vzdálenými místy. Kromě vysoké přepravní rychlosti, která ušetří mnoho času, se vyznačuje především pohodlím a komfortem cestování. Další výhodou je to, že se jedná o prokazatelně nejbezpečnější způsob dopravy. I přes vyšší cestovní náklady spojené s nákupem letenek a dopravou na nejbližší letiště je právě letecká doprava jedním z nejoblíbenějších způsobů cestování. 

Jestliže se chystáte využít leteckou dopravu pro svůj transport na dovolenou nebo služební cestu, pak vám přijdou vhod naše rady, co zařídit ještě před odletem, ale především velký přehled levného a přitom bezpečného 🅿 parkování u letiště

  • Každé letiště nabízí svá vlastní parkovací místa, určená pro krátkodobé či dlouhodobé parkování, jejichž cena je většinou podstatně vyšší, než cena parkování v blízkém okolí letiště. 
  • Pokud pouze někoho doprovázíte, pak jsou pro vás připravena expresní parkovací stání, která slouží pouze k naložení/vyložení zavazadel. Zpravidla jsou označena jako zóna “kiss and fly” a parkování zde je zdarma po dobu max. 10 minut. 
  • Pro dlouhodobé parkování je potom možné využít letištní parkoviště nebo krytá podzemní stání, ceny se liší dle nabídky jednotlivých letišť a počtu dnů, po které zde chcete nechat své vozidlo zaparkované. 

Jaké jsou možnosti parkování u letiště 

✅ První možností je zaparkovat na placeném parkovišti přímo v areálu letiště. V tomto případě  je potřeba počítat s vyšší cenou za parkování, na druhou stranu vám odpadnou starosti s transportem k terminálu.

✅ Ekonomicky nejvýhodnější variantou je zvolit si parkování v blízkém okolí letiště, které nabídne v přijatelném poměru cena/výkon i doplňkové služby, jako např. transport na letiště, autoservis, možnost tisku letenky nebo uzavření cestovního pojištění last minute, pokud jste si ho nestihli založit včas. 

✅ Samozřejmě můžete využít i některé z placených míst, např. stání na ulici v nedalekém okolí nebo na parkovištích obchodních center, apod. Po zaparkování pak vyhledáte nejbližší 🚍 zastávku autobusu a dopravíte se na příslušné letiště. Tuto možnost ale nedoporučujeme, jelikož bude vaše auto zcela bez dozoru a vystavujete se riziku krádeže, poškození nebo odtažení vozidla, např. kvůli blokovému čištění. 

Nabídka parkování u letiště přehledně 

V následující nabídce pro vás přehledně shrneme možnosti parkování u tří nejoblíbenějších letišť v České republice. Vyberte si to, které máte nejblíže a nechte své vozidlo na bezpečném hlídaném parkovišti, zatímco budete cestovat. Všechna uvedená parkoviště jsou zákazníky velmi vysoce hodnocena ⭐⭐⭐⭐⭐ zejména pro jejich bezpečnost a vynikající poměr cena/výkon. 

🅿 Parkování letiště Praha  

Fixparking Praha

  • Moderní, hlídané a oplocené parkoviště s provozem 24 hodin denně 7 dní v týdnu.
  • Pojištěné také proti výjimečným příležitostem, jako je poškození nebo dokonce krádež vozidla. 
  • Vzdálené pouze 10 km od letiště, nabízí transfer tam i zpět, který zabere cca 8 minut. 
  • K dispozici je zde wifi nebo možnost uzavření cestovního pojištění AXA. 
  • Zrušení rezervace je zdarma. 

🅿 Parkování letiště Brno  

Letím Brno

  • Bezpečné, moderní a levné parkování, v provozu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a vzdálené jen 2,7 kilometrů od letiště Brno-Tuřany. 
  • Zajišťuje transferové služby prostornými a klimatizovanými minibusy na letiště a z letiště za parkovací cenu. Cesta trvá pouze jednu minutu. 
  • Nabízí také další doplňkové služby, jako automyčku, nápoje, wifi, nebo možnost sjednání cestovního pojištění AXA. 

🅿 Parkování letiště Ostrava 

123 parkuj Ostrava

  • Nachází se pouhých 350 metrů od letiště a nabízí svým klientům 24/7 monitorovaná parkovací místa s led osvětlením.
  • Parkoviště je oploceno a klienti mají k dispozici komfortní místnost, kde si mohou odpočinout před dlouhým letem.
  • Nabízí bezplatný transfer na letiště i zpátky, možnost uzavření cestovního pojištění AXA nebo zrušení rezervace zdarma. 

Co dalšího doporučujeme zajistit před odletem ✈ 

Zkontrolujte platnost dokladů a zajistěte si dostatečnou hotovost. Mezi nejdůležitější věci, které je třeba před odletem zařídit patří bezpochyby kontrola platnosti cestovních dokladů. Ta musí být v některých zemích delší ještě více než šest měsíců po skončení pobytu. Zatímco do většiny zemí vám v rámci Evropské unie postačí pouze občanský průkaz, mimo Evropskou unii pak potřebujete platný cestovní pas a do některých zemí také platné vízum. Nezapomeňte si také vyměnit České koruny za platnou měnu dané země v dostatečném množství pro případ, že by nebylo možné použít platební kartu. 

Uzavřete včas cestovní pojištění. Před každou cestou do zahraničí důrazně doporučujeme sjednat si kvalitní cestovní pojištění. V případě nehody, úrazu či vážné nemoci vám může ušetřit velkou sumu peněz. Nespoléhejte se pouze na cestovní pojištění v rámci své platební karty, které obvykle mívá velmi nízké limity pojistného plnění a nedostatečné krytí, ani na Evropský průkaz zdravotního pojištění, který vám sice v rámci EU zajistí nezbytnou zdravotní péči, ale nekryje případné výlohy, které si občané dané země hradí sami.

Zjistěte si informace o povinném očkování. Pokud se chystáte do exotické destinace, určitě si ověřte, jaké očkování je do dané země povinné či doporučené. Můžete také navštívit očkovací centrum, kde vám odborníci na tuto problematiku poradí. Bližší informace o očkování do zahraničí najdete na webu Státního zdravotního ústavu.