PARKLOT > Artikel > Katovice letiště | parkování | kompletní seznam

Katovice letiště | parkování | kompletní seznam

Mezinárodní letiště Katovice je díky své skvělé dopravní dostupnosti a široké nabídce letenek vhodnou alternativou pro Čechy. Zajistěte si včas levné a přitom bezpečné parkování u letiště Katovice pomocí rezervačního systému Parklot.cz.

Katovice letiště parkování | PARKLOT

Rezervujte si parkování u letiště Katovice  

V Pyrzowicích, přibližně 30 kilometrů severně od centra Katowic a asi 115 kilometrů východně od Ostravy najdete ✈ mezinárodní letiště Katovice (kód IATA KTW – Katowice International, kód ICAO EPKT; polsky Międzynarodowy Port Lotniczy Katowice), známé také pod názvem Katowice Airport. Jedná se o veřejné civilní letiště, které bývalo dříve vojenskou základnou. Vzhledem ke své výhodné poloze blízko hranic je toto letiště často využíváno cestovateli z moravskoslezského kraje, ale díky velmi levným letenkám i ze zbytku České republiky. Pokud jste jedním z nich i vy, nezapomeňte si včas rezervovat parkování u letiště Katovice

Letiště je v provozu od roku 1940 a v současnosti přepravuje téměř pět milionů cestujících ročně, díky čemuž je čtvrtým nejvytíženějším letištěm v Polsku. Obsluhuje nejvíce rozvinutý průmyslový region Polska a současně jedno z nejvíce zalidněných území v Evropě. Ve vzdálenosti o průměru 100 kilometrů od letiště bydlí kolem 11 milionů obyvatel. 

Na letišti fungují tři terminály – A, B a C; terminál A zajišťuje lety mimo schengenský prostor, z terminálu B jsou pak realizovány lety v rámci Schengenu. Terminál C slouží pro přílety. Letiště Katovice je oblíbené zejména pro širokou nabídku nízkonákladového cestování po Evropě. Doslova za pár korun se totiž odsud můžete dostat například do Británie, Skandinávie, Gruzie nebo na Ukrajinu. A zatímco budete cestovat, o vaše auto se postarají profesionálové na parkování - Katovice letiště.

Nejrychlejší doprava 🚗 na Katovice letiště parkování  

✅ Letiště Katovice patří mezi ty s nejlepší dopravní dostupností v Polsku, jeho okolí totiž disponuje rozvinutým systémem rychlostních silnic a dálnic.

✅ Nejrychlejší cesta vede úsekem dálnice A1, která je bez poplatku. Letiště se nachází hned u sjezdu z dálnice.

Parkování přímo na letišti Katovice  

🅿 Parkoviště P2           

Parkoviště P2 je oficiálním parkovištěm, které se nachází přímo na letišti v Katovicích. Je určeno pro dlouhodobé stání, najdete ho ve vzdálenosti asi 300 metrů od odletových terminálů A a B a je zde možné zaparkovat až 4 500 vozů. Parkoviště P2 Katovice sice není hlídané, nicméně areál je oplocený a vjezd je umožněn přiložením čárového kódu ke skeneru, takže bude vaše auto v bezpeční po dobu vaší nepřítomnosti. Parkoviště nabízí také transfer na letiště zdarma.

Výběrové parkování blízko u letiště Katovice   

🅿 VIP garáže MEGA parking 

  • Pojištěné, oplocené, hlídané parkoviště, které funguje v režimu 24/7
  • Pouhých 0,3 km od letiště, transfer zabere sotva minutu a je zdarma
  • Parkoviště nabízí wifi, možnost uzavření cestovního pojištění AXA nebo zrušení rezervace zdarma

🅿 Parking 66 Garáže 

  • Moderní parkovací místa, kde můžete bez obav nechat své auto.
  • Nacházejí se v bezprostřední blízkosti letiště, přeprava zákazníka k terminálu trvá jen 2 minuty a je zdarma
  • Parkoviště je oploceno, monitorováno 24/7, chráněno a osvětleno. Garážové přístřešky naopak chrání před deštěm a zajišťují úplnou bezpečnost. 

🅿 Peri parking prémiové garáže 

  • Vhodné pro ty nejnáročnější zákazníky. Pouze 2 minuty od letiště s transferem zdarma.
  • Garáže na hlídaném parkovišti poskytují 100% ochranu před povětrnostními podmínkami.
  • Garáž je uzamčena, aby se zabránilo neoprávněnému přístupu, a klíč je uložen v trezoru. 

🅿  WIZ-PARK Katowice   

  • Parkoviště je otevřené 24 hodin denně 7 dní v týdnu a najdete ho pouhých 300 metrů od letiště, Nabízí bezplatnou přepravu osob i zavazadel a dětské autosedačky. Zákazníci mají možnost využít čekárnu, bezplatné toalety, Wifi a bezpečnostní sejf. 
  • Parkoviště je bezbariérové, bezpečné, osvětlené, oplocené betonovou zdí a nonstop zabezpečeno alarmem. Brána je pořád uzavřená.
  • Zrušení rezervace je zdarma.

Vysoké hodnocení od spokojených zákazníků ⭐⭐⭐⭐⭐  

Naše parkoviště jsou bezpečná, dostupná, levná a naši zákazníci velmi kladně hodnotí nabízené služby a servis. Staňte se i vy jedním z nich. 

Katovice letiště parkování  

Parklot.cz nabízí nepřeberné množství parkování blízko letiště Katovice. Porovnejte si ceny a jednoduše si vyberte bezpečné místo pro zaparkování vašeho vozu během několika málo minut:

VIP Garáže MEGA Parking Pyrzowice

Parking 66 Garáže Pyrzowice

Peri Parking prémiové garáže Pyrzowice

Express Pyrzowice

MTM Pyrzovice

ArtLot 2 Pyrzowice

Polonia Pyrzowice

Big Park Pyrzowice

MEGA Parking Pyrzowice

U Madzi Pyrzowice

Diza Pyrzowice

Startuj z Nami Pyrzowice

A1 Rondo Pyrzowice

WIZ-PARK Pyrzowice

VIP Pyrzowice

Peri parking Pyrzowice

Na Wylocie Pyrzowice

Flota Pyrzowice

Parking 66 Pyrzowice

ArtLot Pyrzowice

Depozyt Pyrzowice

Parking A1 Pyrzowice

Azyl Pyrzowice

TRAVEL Pyrzowice

Panorama Pyrzowice

 

Další možnosti dopravy na letiště Katovice 

🚍 autobusová linka AP3 nebo AP2 společnosti KZK GOP jezdí z letiště do centra Katovic na zastávku u vlakového nádraží Katowice Dworzec Gółwny (poblíž je i hlavní autobusové nádraží). Cesta trvá asi 50 minut a autobusy odjíždí v půl hodinovém intervalu od 3:00 do 22:00 hodin. Podrobné informace včetně jízdních řádů najdete na webu dopravce www.kzkgop.com.pl.

✅ Oficiálním letištním dopravcem je 🚕 TAXI Katowice Airport se stanovištěm před příletovým terminálem C. Rezervovat si ho můžete na www.gtlservice.com.pl/en/taxi.